Een taai land.
Blijf op de hoogte en volg onbekend
07 December 2010 | Thailand, Bangkok
was gisteren zo zat dat ik vodka uitsprak met 22 V's.. Toen ze gisteren vroegen hoe mijn ouders mij 24 jaar geleden en 9 maanden hebben gemaakt wou ik me gisteren nog vergelijken met bier en mezelf de heineken boy noemen: “Brewed with passion, made for quality”
Maar als ik nu aan drank denk.. gaat mijn maag in de rondte als een wasmachine.. Ik drink NOOIT MEER!! Zoals velen van jullie weten ben ik gisteren 24 geworden. Jeej.. de taaise mensen dachten gisteren dat ik de verjaardag van hun voedsel aan het vieren was want tijdens het eten zong ik uit volle borst: happy birthday to mie.. maar moederziel alleen in een ver ver oosters land heb ik mijn verjaardag dubbel geviert.. zo zat was ik.
Inmiddels aangekomen in thailand. En ik snap nu waarom iedereen zegt: ooh thailand is prachtig.. oooh thailand is het mooiste wat ik ooit heb gezien. Nou ik kan je vertellen..iedereen die dat ooit tegen je hebt gezegt zijn CULTUURBARBAREN!!! drankorgels zijn het! Ze leven allemaal met het motto: Bonnie St. Clair, wat staat de fles toch ver. Iedereen op dit verrekte eiland komt alleen maar om te zuipen. De drank komt hier niet in glazen maar in emmers (letterlijk) eergisteren heb ik gewoon 2 emmers moijto zitten emmeren. Elegantie..klasse..decadentie alles zit erin. Als iemand vervelend wordt tijdens zo'n avond zeg je gewoon: zit niet zo te emmeren.. Hordes jongeren gaan 's nachts richting het strand en het lijkt net alsof we een mega zandkasteel gaan maken. Ik doe er niet aan mee. Zonde van mijn drank..al dat zand in mijn emmer.. Bah.. Maar genoeg over drank ik wil niet in de herhaling vallen... maar genoeg over drank ik wil niet in de herhaling vallen..maar genoeg over drank ik wil niet in de herhaling vallen.
Van Langkawi in Malaisia zijn we naar Koh Phi Phi Don geweest. Ook wel bekend van the movie the beach en van de egoistische Tsu-na-mi.. Ik moet zeggen de schrik zit er nog aardig in bij deze mensen. Toen ik van de boot afkwam begonnen ze als een gek te gillen en naar de evacuatie plek te hollen. Ze waren bang voor mijn golvende haar. Mie-tjes zijn het!
En wij zijn weer gepiepelt: het is weer zover. We zijn als twee domme touristen weer in de val gelopen. Die smerige bedriegers hebben ut weer geflikt.Dit is de laatste keer dat wij van tevoren een kamer boeken. Het maakt niet uit of het indonegers..malle ijsiurs of taai taai poppen ze spelen allemaal hetzelfde spelletje. Zodra je naar een eiland gaat en je onderweg bent naar de boot.. spreekt de taxichauffeur je angst in.
You are going to the island? “yes” But its high season! “yes, i know” You cant get a room now its full “Really?” (dit is het moment dat je gepiepelt wordt) want allemaal zeggen ze hetzelfde. Het is vol.. je had van tevoren moeten boeken.. ik ken “toevallig” iemand.. en die kent weer een neef en die kan wel even bellen en jah er is net nog 1 kamer op het hele eiland over wel voor de dubbele prijs maar dan heb je wel: warm water..sea view.. a private beach..airco.. een restaurant bij het hotel..swimming pool en je wordt opgehaald vanaf de pier met een taxi. Als domme Europeaan wil je natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen. “Better safe then sorry” Dus je betaalt vooraf aan die man en je denkt: mooi geregeld! maar ik realiteit is het toch allemaal een beetje anders.
“Realiteit is een illusie die ontstaat bij gebrek aan alcohol"
Zodra je van de boot afkomt schreeuwen ze je van de pier af..Taxi? Taxi? Want Room? Cheap! Cheap! Nee wij hebben een kamer godverteteringkolere. Niemand die je verdomme komt ophalen. Want de kamer die je hebt geboekt ligt op de hoek van de pier! Lekker rustig! Dus ik weer een roodaanlopende-vies-veel-vloekende-langzaam-slenterende-rigoureus rokende stoomlocomotief (inge) achter me aan lopen. En nu maar hopen dat de kamer wel goed is.(je voelt hem al aankomen)
die sea view? Je wordt godverdetering zover dat resort ingelopen dat je 3 verschillende landgrenzen passeert en je visum in alle landen is verlopen.. Dus ik vraag: uhum sea view? “yes! You see? view!” Kijk je 5 dagenlang tegen troosteloos beton aan waar de kakkerlakken 7 dagen per week zich opnieuw proberen te populeren Maar daar heb ik kakkerlak aan. De deur kent zoveel gaten en kieren dat hij omgedoopt is tot: Hans van der tocht. Dat is dus gelijk je airco.
De ventilator die gelukkig nog wel dienst doet, is ergens in 1858 uit de jungle geraapt toen de Vietcong net was vertrokken, want serieus zoveel stof tot nadenken heb ik nog nooit zien liggen op dat ding. Het enige warme water wat er in de kamer zich bevind, is de lauwe pis die nog in de pot staat van de vorige bewoner. En de loodgieters installeren al die wasbakken met de stelregel: onderkant zak, bovenkant bak.. alleen jammer dat die gassies allemaal 1 meter 2 zijn en die wasbak altijd (zonder uitzondering..altijd!) pontificaal boven die wc zetten. Dus ik moet elke keer mijn reet in standje winkelhaak zetten om eens fatsoenlijk de wc eend te kunnen voeren.
Het restaurant is het type dat adverteerd met: om 6 uur hebben we een warm buffet..om 7 uur een lauw buffet en om 8 uur hebben we een koud buffet. En ze zijn ook “toevallig” vergeten te vertellen dat ze nog wel open zijn maar het ene helf van het restaurant wordt nog wel verbouwt. Dus tijdens je vrete draait de klopboor overuren en kauw je op de stukken cement met bijbehorende stofwolken.Dat stukje prive strand is zo klein dat wanneer ik mijn handdoek uitgooi hij al voor de helft nat is door de zee die eroverheen dondert. En in het zwembad wordt een congres gehouden waarbij alle etniciteiten schaamhaar zich verzamelen.en in zulke grote aantallen dat de musical HAIR! In verlegenheid wordt gebracht. Kortom: heerlijk vakantie!
We zijn net te laat om op Koh Pahnang aangekomen voor de full moon party maar gisteren hebben we wel de black moon party gedaan.. wat dat is? Wanneer ik me omdraai mijn broek tot om mijn enkels laat vallen. Mij voorover buk..mijn linker Bill Gates en mijn extreem rechtse Bill O'Reilly spreid.. is die plek in het midden: The black moon! There is a party in my pants! Half moon, full moon, black moon..het maakt niks uit want fred emmer is hier overal aanwezig. Dus ik vermaak me nog wel even. We gaan morgen naar Ko Samui en daarna naar Ko Tao.. allemaal eilandjes waar het waarschijnlijk net als hier regent. Daarna toch maar naar Bangkok om naar een Thai box gala te gaan..en dan naar Cambodja! Jaja.. nee neee.. niet teveel oliebollen eten en onthoud een wijze spreuk van een ex-budha:
“ de frikandel is de lepel voor de mayonaise”
08 December 2010 - 17:53
Jorryt:
Hahahahahahahahaha.
Jezus wat een schrijfstijl.. Ik lach me elke keer weer kapot. Wel leuke verjaardag gehad toch? ( aan de foto's te zien lekker oldschool ) Voor de rest niet zo zeuren.. die kankerlakken kan je gewoon roosteren en op eten. Op de folkinge heeft de helft van de eerste generatie fruitvliegjes net hun bachelor opleiding gehaald.. Dus vrijdag is er een klein feestje... Neem je nog ff een FUBU shirt en 17 illegale ps1 spelen voor me mee?? Chill.. Mennes vraagt btw of je postorder bruidjes mee kan nemen in je handbagage.. Gewoon lekker kneedbaar, toch de O.. Ja jonge tis wel zo gewoon lekker kneedbaar.. kortom (L) -
08 December 2010 - 18:37
René:
SUPER!!
Mooi dat je verjaardag toch nog geslaagd is, ik heb de foto´s even bekeken maar ik heb zelf een hekel aan het strand. Het schuurt zo.... -
09 December 2010 - 05:35
Roald:
Nog gefeliciteerd jonge! Geniet van je mooie hotelletje!
greetz -
13 December 2010 - 20:39
Karlijne:
Hey stef,
nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
hoe kom je toch ook altijd weer op om zulke grappige verhalen te schrijven haha
alles goed verder daar?
wanneer kom je eigenlijk weer?
liefs je allerliefste nichie:P:P