Vietnammetje kom maar binnen met je knecht
Blijf op de hoogte en volg onbekend
15 Januari 2011 | Vietnam, Nha Trang
Blij om te zeggen dat we Laos hebben verlaten. Waar het sextourisme zeker was neergedaald.. Je ziet allemaal oude rimpelige mannetjes met strakke kleine meisjes.. Het leeftijdsverschil is zo groot dat ik bij het oversteken niet weet of dat meisje uit beleefheid een man op leeftijd helpt bij oversteken of dat die oude man die klein meisje helpt omdat ze de verkeersregels nog niet kent.. Tis echt smerig om te zien.. die mannetjes zijn nog meer old skool dan je lokale SRV man en die meisjes hebben geen navelpiercing maar nog een navelstreng. Die vrouwtjes spreken bijna geen engels en die mannetjes zeggen corny versiertrucks als:
“Is that a ladder in your panty? Or is it stairway to heaven ?”
Je bent wild en je jongt wat..geef mijn portie maar aan de goudvis
We hebben een 24 uur durende busrit naar Hanoi gemaakt (Noord Vietnam). Tijdens die busrit heb ik een logboek bijgehouden.. want Inge 24 uur opsluiten in een bus.. voeg daarbij een emmer rochelende Aarziaten en een busschauffeur die op 2km hoogte in de bergte 3 keer dwars door het geluid gaat.. dan kan je nog lachen. Daar komen geen woorden als “potverdriedubbeltjes” en “He! Verdorie-nog-aan-toe” aan te pas.. Ergens volgende week zal ik het logboek ook hier ff posten. Maar om daar even op in te haken.. wil ik het over heel iets anders hebben.
Hanoi! Wat een stad wat een stad.. Het verkeer is chaotischer dan melk aan de lader doen en je telefoon in de koelkast.. wordt gedomineerd door scootertjes die als bijenzwermen door elkaar heengaan zoals die jongetjes die hun broek achterstevoren hadden in de ’90..justum Criss Cross.. en de verkeersregels zijn bedacht door de makers van Bloodsport 1,2,3
“there is only one rule.. THERE ARE NO RULES!”
Inge en ik vechten ons als “The muscles from Brussels en Thong Po door het verkeer. Maar echt een prachtstad met karakter en waar overal op straat apart voedsel te halen is.. Ik wilde op een dag een hard gekookt eitje halen maar toen ik die man naast mij een dood gekookt kuikentje uit het eitje peuterde en hem gulzig naar binnen zag slurpen.. ging ik toch maar voor een veilig stokbroodje virgin (nee… geen stofbroodje) nou “veilig” is anders.. die dingen zijn zo volgetrokken met smog dat alles wat je erop flikkert gerookt is..
Reminder: bij het ontbijt mijn haar in een staart doen.. dit is nu al de 13e keer dat ik met mijn vlechten in de soyasaus hang.. Ik kan beter opzoek gaan naar visolie om dat in mijn haar te doen.. Als ik dan weer in de soya hang heb ik tenminste nog een soort van harige sushi.
Wat ze ons niet hadden verteld was dat het in Noord Vietnam TERINGkoud is.. 8graden ofsow..loop je daar als Hollander in je speedobadslippers met witte sokken door een stad waar die aziaten meer ingepakt zijn dan mummies.. Dan voel jeje niet zo chill.. Daarom hebben we ook besloten om gelijk meer zuidelijker te gaan want voor 8 graden kom ik mijn hotelkamer niet meer uit. We zitten nu in Nha Trang en omdat Vietnam zo langgerekt land is kent het twee klimaten.. we zijn in 2 dagen tijd 1400km verder en hier kunnen mijn twee melkkannen van beentjes weer uit de kast.. en kan ik de regels weer aan mijn slippers lappen..
De treinrit naar het zuiden was enigzins angstig te noemen. In mijn notitieboek schreef ik het volgende:
”Dit kan de laatste keer zijn dat ik jullie schrijf. De treinen in Vietnam zijn grijs koud en hebben een 1945 uitstraling. We werden net naar onze cabine verwezen en we hebben het gevoel alsof we gedeporteerd worden. Dit bericht moeten jullie maar zien als het begin van mijn dagboek. Aan iedereen die dit leest..kan iemand langs de IKEA gaan om een goede boekenkast te halen waarachter wij ons kunnen verschuilen? Bedankt.
ps: Jorryt jij mag mijn fiets hebben..voordat die verrekte moffen weer aan de slag gaan.
Maar we hebben het overleefd zonder ook maar 1 bloembol te vreten!”
De komende dagen gaan we naar de kooklessen van scarface en naar een waterpretpark.. we nemen nog een modderbad in een spa en gaan naar de grootse Buddha van Vietnam gluren. En dan zullen we dit plekje ook weer verlaten.. Toch moet ik zeggen dat ook hier de oorlog littekens heeft achtergelaten in dit land. Zo kun je je haar hier wassen met napalmolive en heb je een biermerk dan napalm heet. Maar genoeg ongein ik heb de wereld nog 3 weken in de napalm van mijn hand en 4 feb komen we terug!
15 Januari 2011 - 15:13
Jes:
Hé hé daar is ie hoor! De corny versiertruc, waarom gebruik jij hem dan ALTIJD!! 4 feb sta ik met een spandoek op schiphol. -
15 Januari 2011 - 23:16
Janine & Etienne:
Dag Mevrouwtje en Meneertje,
ik merk uit je verhalen dat thuiskomen je niet echt meer als een raar ding in je oren klinkt. Ik heb zo langzamerhand ook wel zoiets van "het is nu mooi geweest, het word tijd om in Oranjewoud weer eens ouderwets aan de borrel te gaan. (vinden wij ook leuk)
in iedergeval staan pa en ik op dat onhuure tijdstip op je te wachten met een kopje warme chocomel (de enige echte) en een saucijzenbroodje op je te wachten...
Welkom thuis.....
in de tussen tijd niet vergeten om nog zoveel mogelijk te genieten...
kus van Janine en een poot van mij (kus voor Inge... -
16 Januari 2011 - 08:54
René:
Hey reizigers,
Nog 3 weekjes en dan kom je bij ons maar een flink bord Hutspot halen met een lekkere vette HEMA worst. Want dat kennen jullie wel gebruiken naar al dat rare eten, niets beter dan de Hollandse culinaire keuken..
De gr en van een Jildou een gipshandje.. -
16 Januari 2011 - 12:41
Josina:
Haha blij dat je weer thuis komt :D Al zal ik je verhalen gaan missen.. Heel veel plezier jullie laatste weekjes!!! Kus -
16 Januari 2011 - 14:28
Roald:
Jullie hebben echt een vette trip gehad zeg! Geniet nog even van de laatste weken!
17 Januari 2011 - 10:52
Sylliee:
Feest hier jullie komen bijna teruuugggg!!!! Je wilt niet weten hoe dichtbij ik laatst bij je was;-) Maarja niet dichtbij genoeg want anders had ik jou grote krullenbos allaaannggg gezien!!
Dikke nerd dat je niet wist dat het daar zo koud was whahah jullie hadden zeker helemaal geen warme kleding mee ;-)
Hoop wel dat je nog iets hebt liggen voor als je weer hier bent hihi
Tot snel en je mag die laatste weken elke dag wel een verhaaltje schrijven??? Leuk vermaak op mn werk wat heb jij toch een geluk!!!
Kussieesss -
18 Januari 2011 - 14:52
Gijs:
Haa mensen!
wat laat nog maar je kent um..beter laat dan niet. beste wensen nog he!
4 feb weer in het land van de oranje leeuw! fijn bord hutspot met een worst waar je 'U' tegen zegt..
Geniet er nog van zolang het duurt!
Gijs