Pall Mall ijsje?
Blijf op de hoogte en volg onbekend
24 November 2010 | Maleisië, Langkawit
Inmiddels hebben we indo outdo nesia achter ons gelaten. En ik kan eerlijk zijn. Ik was blij toe. Het land was leuk maar die muziek. Dat gehengst op die panfluiten. Schubbekutte eczeem kreeg ik ervan. Ondragelijke klaagzang wat uren doorgaat. THIS IS TRADITIONAL BALI MUSIC..YOU LIKE? Je zou toch hopen dat zon peter panfluit muzikant zijn bek op een ongeveilde panfluit zet en een hele C octaaf langs zijn giegeltje rats. En dan zo hard dat ie de rest van zijn leven splinters tuft. Een hele groep van dit soort muziekanten hebben dan gelijk een naam voor een nieuwe band: splintergroepering. Na het zien van apen in indonesie en het ondergaan van massages zijn we geland in KUALA LUMPUR.
We hebben de lonely planet officieel overboord gegooit. In Malaisie heb je deze niet nodig. We hebben nee een ander orrientatie systeem ontwikkeld. Een gietijzeren wokpan. We gooien hem op de grond en het orakel verteld ons waar we heen moeten. Zodoende zijn we onderandere in KLANG! SELANGOoooohr..IPOH! TAIPING en CHENG! Geweest.
Nu dan even wat informatie van inhoudelijke aard. Dit is voor die mensen die ook echt willen weten wat ik doe ensow. Ik weet het is saai. Maar bijt je even door dit stukje heen en dan kunnen we zo weer verder met de orde van de dag.
In kuala Selangor hebben we fireflies gezien. Najah we zagen neonlichtjes in het donker en ze vertelden ons dat het fireflies waren. Maarjah desalnietteplus we hebben ze gezien. Onderweg naar het grote gebergte zijn we een tijdje in IPOH gebleven. Een grote stad waar we tempels hebben gekoekeloerd waar we een heuse-echte-origionele-made-in-china-lachende-budha hebben gezien. Heus waar! Wat mij opvalt is dat de malaisie niet alleen door chinezen is beroerd maar de indiers zijn hier ook overvloedig aanwezig. En die mensen. Het lijkt wel alsof ze nog nooit een blanke hebben gezien. Ze kijken je met open bek ongenegeerd aan en als je terugkijkt kijken ze nog langer. Ik zeg meestal maar:
Hey heb ik wat van je indi an?
maar dan nog steeds gluren ze je bilspleet uit je broek. En het eten Josef! Waar de shoarmatheken in Nederland als konijnen zich vermenigvuldigen is dat hier het geval met die smerige indische vreettenten. Er is hier meer curry dan adam. En die tenten stinken nog erger dan een onbesneden-drie-weken-ongewassen-in-rubber-opgesloten-met-33-graden-net-achter-het-velletje-opdoenende-substantiele-geelzuchtigere-mannenpenis. Kortom: smullen maar! Snack voor die snellere trek. Met dat soort voedsel zit je regelmatig met een afbeelding in de auto omdat de dia ree.
Vervolgens zijn we met een bus die werd gesponsort door sportlife door de Bergen gereden. Hoe ik wist dat die bus gesponsort werd door sportlife? Omdat de bus bij elkaar werd gehouden door het kleverige goedje. Okee misschien zitten er meer gaten in de sokken van andre menger maar voor de rest was het wel een innoverende ervaring.
In Cameron highlands was het moeilijk om niet uit de hoogte te doen want dit is het hoogste gebied in malle ijsje. Cameron Highland is snel omgedoopt in Camera on High lights. Een enorm toeristisch gebied waar bussen met chinezen worden gedeporteerd. Ik was bijna overleden toen een chinees een foto van mij probeerde te schieten. Toen ik goed keek kwam het door zijn merk camera. Het was een oud duitse: Kanon..
Verder hebben we schorpioenen, slangen, vliegende eekhoorns, kevers en een bed gezien. En dat was alleen nog maar op ons hotelkamer.We hebben T plantages gezien. Waar de U en de V en de W plantages waren wouden ze niet zeggen. Maar ik blijf zoeken.
“Vandaag lekker gezwommen in de zee.. in de C? nee in de zee”.
We hebben een tijdje getwijfeld om van het hoogste puntje van mailaisie naar de oudste jungle van de wereld te gaan. Want die liggen vlak naast elkaar. Maar we zijn van het plan afgestapt. Ten eerste de wokpan kon tama Negara niet uitspreken. Ten tweede als die jungle al 130 miljoen jaar oud is. Dan is die er ook nog wel over 130 miljoen jaar. Dus ik heb alle tijd.en ten derde: als je niet met een thermometer in je aars, kruikje onder je oksel en axel rose door je speakers loopt.. dan mag je van jezelf verwachten dat je de jungle fever niet te pakken hebt. Tis gewoon een stukje zelfkennis.
“ ik ben een held..maar mijn sokken zitten zo lekker”
We zijn nu aangekomen in langkawi. Een eilandje aan de westkust. Daar gaan we watervallen gluren en massages ondergaan. Reminder: vraag in een massagesalon nooit dat je opzoek bent naar de golden M. Want wanneer ze golden horen zeiken ze over je heen vooordat je ze duidelijk kan maken dat je MacDonalds bedoelt. Geef mij maar een negerzoen..Want we kunnen de oostkust van mailaisie niet doen door het regenseizoen. Helaas…..nutella
Vandaag stond een gast met een enorme stuk slaghout op een soort van bel te meppen. Ik vroeg hem: My Friend! mag ik ook eens? Hij: Jah joh.. ga vooral je gong.
We gaan over twee dagen naar thailand als het niet te ver onder water staat. Als dat niet het geval is.zal het volgende berichtje vanuit daar klinken. Als Thailand wel uit water bestaat zullen we het eerstvolgende vliegtuig naar Jamaica pakken. Dan komen we eerder terug maar kunnen we wel wat meer zon pakken. Ik hou jullie op de hoogte!
24 November 2010 - 10:50
..:
Je leukste verhaal ooit! :) You keep me happy.. Op naar Jamaica! -
24 November 2010 - 19:08
Josina:
Haha, wat ben je ook geweldig! Pas goed op Inge en op jezelf natuurlijk..
Heel veel plezier! Dikke kus -
25 November 2010 - 10:35
Jorryt:
Hahaha geweldig! -
26 November 2010 - 09:53
Milena :
Hey lieverds. Geweldig!!! Ik mis je natte buitensmondse jongens wel!
Geniet!! xxx -
26 November 2010 - 17:11
Etienne :
He Kerel,
geweldig verhaal. ik heb me helemaal slap gelachen.
ik was gisteren bij de wok in drachten om brood te verkoen. hij heette Cheng ik moest gelijk aan die wok van jou denken. best wel grappig ik moest lachen en hij snapte niet waarom....
ik heb trouwens niets verkocht.
groeten aan inge en warme groeten uit het koude Nederland. (het is hier WEL droog... haha)
Etienne & Janine -
29 November 2010 - 08:18
Roald:
haha lol, ga zo door en enjoy!
groetjes! -
29 November 2010 - 19:29
René:
Kijk dat is weer als van ouds..
Maar het is hier smerig koud!!
Dan maar zo drukend warm zoals bij jullie daar, dan kan de korte boxen wel aan..
We krijgen wel te horen welke kant jullie op gaan,
GR René, Jo, Jildou en Yannick -
02 December 2010 - 12:18
Tano:
haha dude waarbenjij is normaal gesproken crap. Maar heerlijk hoe jij het hier even neerzet.. blijf posten gek!