Chaos in Laos
Blijf op de hoogte en volg onbekend
02 Januari 2011 | Laos, Vientiane
"hey men..take a wok on the wild side.."
Ik hoop dat jullie je allemaal goed vermaakt hebben en een fijn 1102 toegewenst.. De kerst dagen zijn wispelturig als weight watcher met een candybar voorbij gegaan.. De enige sneeuw die ik heb gezien was op ons hotelkamer omdat de tv het drie dagen niet deed en met oud en nieuw heb ik 1 gillende keukenmeid gehoord..maar dat kwam omdat er kakkerlakken door het restaurant heenliepen.. kortom ik heb alles gemist!
We hebben Cambodja achter ons gelaten maar het ging niet zonder slag of stoot. Wij mogen allemaal Allah op onze blote knietjes bedanken voor Cambodiaanse buschauffeur.. Geheel eigenhandig houden zij de gehele wereldpopulatie in balans.. Medogenloos scheuren zij over het asfalt dat meer gaten vertoont dan de panties van Big Brothers Kelly na een dagje vergeten te scheren. En daarbij toeteren ze alles wat enigzins op hun pad komt van de weg/berm af. Met als motto:
“Jij hebt nou geen moedur..want ze hoorde niet dat ik toetur”
Vanuit Cambodja zijn we dus Laos ingescheurt..en ik kan je vertellen..wat een grafland.. werkelijk..er ligt hier zoveel gravel naast de kant van de weg dat ik zit te wachten op de LAOS OPEN.. En stofwolken.. Elke ochtend wordt ik wakker en ik hoor jongens en meisjes rochelen alsof de gehele familie elke ochtend ingewanden wil vergelijken.. Elke dag peuter ik gehele duitse bunkers uit mijn neus en na een paar dagen rond te sjouwen in dit land met zoveel stoffelijk overschot, kan ik je vertellen dat ik zo erg rochel dat mijn huig een rodeoshow heeft geopend.. tering tyfus wat een stof.. je krijgt na een paar dagen zulke ademshalingsproblemen dat ik ga twijfelen of het stikstof is. Ik zag vanochtend een of andere lijpe met verf en kwasten staan zwaaien en die wou beweren dat het kunststof was.. Nou hij kreeg van mij gelijk een regelrechte Queen behandeling:
“Another one bites the dust”
Wat trouwens wel goed te pruimen is..is de koffie.. je neemt hem wel met een stofwolkje melk maar de Coffee is zwarter dan Annan..en wanneer je hem los zou laten in 1 ring met Mike Tyson zou ik niet kunnen benoemen welke van de twee de bovenliggende partij zal worden..zo sterk.. TOP!.We zijn ook naar een koffie plantage geweest en inmiddels weet ik dus dat de koffie tot de kersenfamilie behoort en gewoon aan bomen groeit!! Ik dacht MR. K& Gunnink zorgt voor een dusdanig klimaat dat het gewoon in zijn zak groeit..Maar dus tot de kersenfamilie en daar weer een neef van is de sperzieboon..en die tante daarvan is Boonie M. Nou voor mij is het allemaal VOEDSUL.. Ik bedoel wij zijn ook allemaal familie omdat we allemaal uit hetzelfde zaad van de adamsappel komen.. voor mij is het allemaal een alleenstaande opgewonde lesbienne... 1 pot nat..hoo hou die gedachte vast.. maak haar Engels,egocentrisch en stop er muziek in.. one I-Pod weth.
In Laos hebben we de 4000 island bezocht (ALLEMAAL!?!!?!>! WAT VEEL!!) neej natuurlijk niet allemaal!! Maar om specifiek te zijn: naar Don Det... Zodat ik nu kan zeggen Bin there Don Det.. Was opzich een mooi plekje waar we langs de Mekong rivier hebben geslapen in een schuur met klamboe.. en de kippen..varkens en geiten sprongen om ons heen alsof we 1 grote TROS familie waren..
Wat me is opgevallen dat deze mensen de porseleinen god, waar ik na een emmertje teveel graag een offer aan breng, niet zo aanbeden zoals wij dat doen.. Het voor ons onbekende gat in de grond wordt er voor je gepresenteert en met emmertje water moet je de overgebleven ka(l)kaanslag verwijderen.. Nou comfortable is anders..ik ga nog liever met mijn endeldarm touwtjesspringen terwijl ik mijn anus weggooi om het een werpster te noemen.. dan dat ik nog eens op zo wc ga claxoneren.. Noem mij een Bange harige Samaritaan maar NOOh.. komt niks van in. Geen gat in de grond maar mensen van adel zitten op een Sphinx.
Verder hebben we een dagje gevissen op de op de Mekong met echte autentieke origionele niet van echt te onderscheiden..lokale visser.. ik zei nog tegen hem..ik ben blij dat ik met je rivier Mekong.. snapte die niet..Totaal geen humor die gasten.. Maar hij pakte mij nog wel terug voor die grap..
Ik ben blij dat ik 6 liter bier had meegenomen want we kregen twee bamboestokken mee met een wollen draad eraan..met een aambeeld aan lood.. Zodra jeje bamboehengeltje te water liet stond ie nog strakker dan de gemiddelde gabber met zijn reefteef op Thunderome.. Geen wonder dat we in een rivier met zware onderstromingen stil bleven liggen.. we hebben zoveel lood onder die boot hangen dat we het gehele continent op 1 plek konden houden.. en inge had een kurk als dobber.. Ik heb zolang ernaar getuurt dat ik er een hond inzag.. Inge dacht dat het door de drank kwam ..maar ik zweer het je een hond..kijk naar die dobberman!.
Na elk half uur moesten we een halve kuub aan water uitscheppen omdat onze bamboeboot als naam “DAS” had en hij had net zo goed kunnen zeggen dat we een echt levende elvis gingen vangen want dan was onze vangstcapeciteit evengroot geweest als het Lingens blond concept 0.0%..
We zitten nu in Vientiane de hoofdstad van Laos waar we nog wat watervallen gaan koekeloeren.. en opzoek gaan naar wilde olifanten.. 7 januari gaan we Vietnam in en we kunnen echt niet meer wachten om dit Land als een uitgekauwde Stoffifee achter te laten en weer met onze witte aries op het strand te gaan liggen.. Ik hou um kalm en geef jullie over 2 weken weer wat stof tot nadenken.
02 Januari 2011 - 09:26
Josina:
Wat een geweldig verhaal weer Stef! :D
Ben zo jaloers op jullie dat jullie zoveel van de wereld zien..
Blijf genieten en pas goed op elkaar :P
En blijf vooral je verhalen schrijven, want ik hou dervan..
Liefs! -
02 Januari 2011 - 10:43
Etienne & Janine:
Ha Kerel,
Blij om te horen dat je met oud en nieuw dit keer niet je lever en nieren tot een ultieme prestatie hebt gedwongen. Wij wel... haha! Maar we doen het nog. Ik denk dat je de volgende keer beter je best moet doen met je verhaaltje. (ik vond het wat stoffig)
Maar we hebben de feestdagen gehad en we mogen het stof weer van onze shakers vegen om de laatste kilo's kwijt te raken.
Veel plezier daar en ik zal 7 februari op je wachten.
Groet van mij en een kus van Janine. -
02 Januari 2011 - 16:59
René:
ZO wat een goed verhaal weer! EN van Oud & Nieuw mis je niet zoveel, en de buurman had prachtig vuurwerk ;-)
Nog even een maandje afzien en dan zit het er helaas er weer op gaat snel man!!
Doe Inge de GR en tot laterszz
Gr René, Jo, Jildou en Yannick -
03 Januari 2011 - 14:50
Voetje:
Hi larisch verhaal weer man! Je hebt gewoon m'n moeder aan t huilen gemaakt! Doe wel voorzichtig met al die loempia's? Ik moest gelijk denken aan die ene die ik van die viet nam ;) jij ook nog wappie nieuwjaar enzo!
groetje van voetje!